Friday Dec 08, 2023

39 Bofællesskaber – det bæredygtige boligvalg?

Bofællesskaber er igen blevet moderne. Alt fra små økosamfund til mindre bofællesskaber i storbyerne dukker i stigende grad op. Og det er der forskellige grunde til; økonomi, ideologi men også af hensynet til bæredygtighed og klima spiller i den grad ind.

 

I denne episode undersøger vi, hvordan MÅDEN vi bor på, kan gøre en forskel i den grønne omstilling. Ifølge dagens gæst, så er der meget inspiration, vi kan hente fra de mange ildsjæle, der starter bofællesskaber op; men der er også mange udfordringer for dem, der godt vil bo – og leve på en anden måde.

 

Lyt med, når vi taler med Helena Reumert Gjerding. Hun er advokat og næstformand i Tænketanken Demokratisk Erhverv, og så er hun forfatter til bogen ’Bo-fælles-skab’, som hun har skrevet sammen med Jacob Rønnoe Rask.

 

Vi har tidligere undersøgt, hvordan byggeriet kan blive mere bæredygtigt, lyt med i episode 5 (https://www.podbean.eu/ew/pb-enysf-d4d3cb) og i episode 34 (https://www.podbean.eu/ew/pb-bacia-d4d940), hvor undersøgt, hvordan vi kan sætte skub i en grøn renoveringsbølge i EU.

 

Du kan finde bogen BO.FÆLLES.SKAB her: https://hovedland.dk/bog/bo-faelles-skab.htm

 

Medvirkende: Advokat Helena Reumert Gjerding.

 

Vært: Tue Sørensen

Tilrettelæggelse: Nicolai Zwinge og Tue Sørensen

Redaktør: Hermine Donceel

 

Green Deal Podcast er produceret af podPeople i samarbejde med Aloud Media for Euranet Plus.

Find alle episoder her: https://greendealdk.podbean.eu

© Euranet Plus

Podcast Powered By Podbean

Version: 20230822